Za bolje korisničko iskustvo i analizu posjeta stranice koristimo kolačiće. Za više informacija pritisnite ovdje.
IZABERITE DRŽAVU:

Kako pravilno odabrati dimenzije kreveta?

Postoji cijela lista parametara pomoću kojih možete odabrati odgovarajuće dimenzije kreveta za spavaću sobu. Neki od faktora su npr. materijal izrade, dizajn, mehanizam podizanja kreveta ili ladica za odlaganje. Drugi sporedni, ali ništa manje važniji faktori su dodatne funkcije i estetska komponenta. A postoji još jedan vrlo važan čimbenik na temelju kojega biramo željeni model kreveta - odgovarajuće dimenzije kreveta.

Koje su dimenzije kreveta?

 • Jednostruki kreveti. Optimalan odabir za odmor i spavanje za jednu osobu, standardan jednostruki krevet je primjeren za djecu i za odrasle osobe.
 • Francuski krevet. Ako trebate više prostora tijekom spavanja i spavate s partnerom/partnericom svakako odaberite francuski ili bračni krevet koji će vam pružiti udobnost i komfor tijekom sna.
 • Krevet sa spremnikom Vera HB 180x200Bračni krevet. Idealan odabir za istovremeno spavanje dvije osobe.

Standardne dimenzije za jednostruke krevete:

 • 80 x 190 cm,
 • 80 x 200 cm,
 • 90 x 190 cm,
 • 90 x 200 cm.

Standardne dimenzije za francuske krevete:

 • 120 x 190 cm,
 • 120 x 200 cm,
 • 140 x 190 cm,
 • 140 x 200 cm.
Krevet za mlade Duplex 120x200

Standardne dimenzije za bračne krevete:

 • 160 x 190 cm,
 • 160 x 200 cm,
 • 180 x 190 cm,
 • 180 x 200 cm.

Kako odabrati odgovarajuće dimenzije kreveta?

Funkcionalan bračni krevet s ladicama 140x200Ljudi su vrlo različita bića pa se tako i način i stil spavanja svakog čovjeka razlikuje - neki vole spavati na boku, neki na trbuhu, dok drugi vole više spavanje na leđima ili nemirno valjanje po krevetu od jednog do drugog ruba. S obzirom na sve navedeno je odabir kreveta individulano pitanje.

No nećemo se pretjerano baviti analizom faktora i čimbenika jer postoji univerzalan algoritam za izračun odgovarajućih dimenzija.

 1. Dužina kreveta. Za određivanje odgovarajuće dužine kreveta savjetujemo upotrebu jednostavne formule: visina osobe + 10–15 cm. Ako govorimo o bračnom krevetu izračun se izvodi na isti način za visinu osobe koja je viša.
 2. Širina kreveta. Širinu kreveta možemo odrediti na idući način: lezite na leđa, ruke stavite na prsa i laktove usmjerite bočno, osnovna preporučena širina je udaljenost od jednog lakta do drugog lakta. Kada birate bračni krevet ovaj jednostavan 'domaći izračun' svakako napravite u prisutnosti partnera/partnerice i dobit ćete optimalnu širinu, naravno od kojeg centimetra viška glava ne boli.

Važno: dimenzije kreveta ne usklađujemo samo prema potrebama osobe već i prema mogućnostima prostora pa tako u prostoru mora ostati dovoljno prostora za kretanje osoba i čišćenje.

Odabir po vašoj mjeri

Krevet Roma - 180x200Standardne dimenzije kreveta proizvođači namještaja koriste za lakšu izradu i skladištenje prodajnog programa, a to ne znači da morate model koji vam se jako sviđa odabrati isključivo iz takvog prodajnog programa već se odabir namještaja može prilagođavati vašim željama i potrebama. Tako u našem webshopu Svijetnamještaja.hr možete naručiti iduće vrste elemenata:

 • jednostruke, francuske i bračne krevete nestandardnih dimenzija. Proizvođači tu mogućnost nude za većinu modela iz naše ponude na Svijetnamještaja.hr. Stupanj promjene pojedinačnog parametra je u pravilu za 10 cm, kod nekih kreveta i manje. Primjer: u spavaću sobu širine 178 cm ne možemo smjestiti bračni krevet standardnih dimenzija 180 cm što znači da je preporučljivo naručiti model s smanjenjem parametra za 10 cm.
 • okrugli kreveti - daju interijeru poseban šarm, ističu se originalnim dizajnom i unose jednu drugačiju dimenziju u vaš spavaći prostor, no nisu čest odabir proizvođača i dizajnera namještaja.
 • Dječji krevet Luki 80x160Dječji krevet nestandardnih dimenzija. Kreveti za najmlađe članove obitelji se u pravilu razlikuju prema veličini i zato možete odabrati model prema određenoj dužini i širini, uz to možete odabrati krevet na kat s različitim površinama za spavanje (za djecu s većom razlikom u godinama).

Na što treba obratiti pažnju tijekom odabira?

Tijekom odabira dimenzija kreveta, posebice onih nestandardnih savjetujemo da sve popratne elemente kupite u kompletu kako bi uštedjeli vrijeme i novac te ujedno izbjegli neusklađenost u stilu s preostalim namještajem. U našem webshopu Svijetnamještaja.hr možete odabrati i naručiti sav asortiman iz programa spavaćih soba poput madraca odgovarajućih dimenzija, podnica, nadmadraca, noćnih ormarića itd.

Zašto se kupovina u online trgovini Svijetnamještaja.hr isplati?

 • najbolje cijene i posebne ponude pojedinačnih artikala i artikala u setu,
 • kvalitetna usluga u svim fazama narudžbe,
 • brza obrada narudžbi,
 • suradnja s isključivo pouzdanim i provjerenim proizvođačima,
 • mogućnost kupovine vašeg omiljenog namještaja na rate,
 • jamstvo za sve artikle iz naše ponude u webshopu.

Još uvijek niste sigurni kako odabrati prave dimenzije kreveta? Prodajni savjetnici iz našeg webshopa će vam rado pomoći, odgovoriti na vaša pitanja i savjetovati vas. Narudžbu pošaljite preko našeg obrasca za predaju narudžbe u webshopu, preko elektronske pošte ili nas nazovite.


Imaš pitanje?

MIŠLJENJA STRANAKA

Dvosjed Neva 2

   Jasna - 2021-11-25

Jako zadovoljni kupovinom! Kauč izgleda solidnije od većine sličnih na našem tržištu. Promptan odgovor na upite, dostava u dogovorenom roku. Puno hvala ljubaznom osoblju i na stručnim savjetima pri odabiru tkanine.

+ potpuno odgovara slikama i opisu, čvrst okvir, tvrđa spužva, udoban za sjedenje, lako se pretvara u ležaj

- jastuci su udobni, ali su nešto manji od naslona za leđa

3D PCV panel Svijetli kamen

   Josip - 2021-11-22

Koliko panela ima za taj novac?

Boxspring krevet Jasmina 180x200

   Marina Pap - 2021-10-27

Krevet je odličan,za kraljeve,sve preporuke?

+ Lijep,lagan,jednostavna montaža

Krevet Michigan 90x200 cm sonoma hrast

   Marija - 2021-10-10

Prezadovoljna sam kupovinom.

Kutna garnitura Menor

   Nikolina Juretic - 2021-04-30

Garnitura je stigla (u Zagreb) 3 tjedna prije predvidenog datuma dostave. Materijal, boja, dimenzije, sve potpuno odgovara opisu i slikama na stranici. Kad smo narucili namjestaj (narucili smo i blagovaonski stol osim garniture), sutradan smo primili poziv osoblja kojima smo potvrdili narudzbu i sve specifikacije proizvoda. Takoder su nas zvali 2 dana prije dostave da se najave i provjere hocemo biti doma. Prezadovoljni smo i namjestajem i uslugom! Najtoplije preporuke.

Stol na razvlačenje Nika 140 cm

   Nikolina Juretic - 2021-04-30

Odlican stol, nemamo rijeci. Prezadovoljni smo i proizvodom i uslugom, najtoplije preporuke!

Krevet na kat Roomy 90x200 cm

   Željko - 2021-04-29

Jako lijep i velik te komforan krevet na kat

+ Velik i lijep krevet

- Zahtjevna montaža

Nadmadrac Aero Memory

   Ana - 2021-04-27

Na prvu mi se činilo da je nadmadrac pretvrd kad legneš, ali nije, odličan je, super spavam, ne bole me više zglobovi, astma se smirila jer sam alergična na prašinu i grinje. Naručila sam jedan nadmadrac za psa, dala ga prepoloviti i sad i pas više ne dolazi na krevet.

+ Niti pretvrd niti premekan nadmadrac, ima memorijsku pjenu zbog koje se odlično prilagođava težini tijela, navlaka je od kvalitetnog materijala i definitivno štiti od grinja.

GOR