Za bolje korisničko iskustvo i analizu posjeta stranice koristimo kolačiće. Za više informacija pritisnite ovdje.
IZABERITE DRŽAVU:

Važno o sklopivim i klasičnim kuhinjskim stolovima

Odabir stola za blagovaonski prostor može biti zahtjevan zadatak koji crpi vaše dragocijeno vrijeme i novac. Važan faktor pri odabiru stola su svakako dimenzije, ali moramo uzeti u obzir i materijal izrade, cijenu i oblik stola. Stol je centralno mjesto svakog blagovaonskog prostora bilo da se on nalazi u sklopu kuhinje, dnevnog boravka ili u zasebnom prostoru.

Dimenzije blagovaonskog stola su vrlo važne tijekom odabira, a posebice kada biramo stol za manju blagovaonicu ili kuhinjski prostor. Odlično rješenje za manje prostore je upravo sklopivi stol koji će u ovom slučaju olakšati situaciju jer neće zauzeti puno mjesta, a kada bude potrebno će poslužiti svojoj svrsi i odraditi svoju glavnu funkciju.

Klasični stolovi su isto tako popularan odabir i lakše se uklapaju u prostor zbog univerzalnog dizajna.

Sklopivi stolovi za manje prostore

Sklopivi stolovi su univerzalan namještaj koji možete koristiti kao usku konzolu za odlaganje stvari, stolić za dnevni boravak ili kao dodatan element ovisno o dimenzijama sklopivog stola.

Prednosti sklopivog stola

  1. Praktičnost. Sklopivi stol bilo kojih dimenzija zauzima najmanje mjesta u kuhinji ili blagovaonskom prostoru.
  2. Višefunkcionalnost. Svaki sklopivi stol pored svoje glavne funkcije može poslužiti kao i dodatni element namještaja u dnevnom ili nekom drugom prostoru, te je zato ovaj komad namještaja univerzalan i štedi prostor.
  3. Dostupna cijena. Sklopivi stol mora biti jednostavan za korištenje i ne smije biti težak zato se najčešće u izradi ovakvih modela upotrebljavaju iveral i medijapan koji spadaju u materijale nižeg cjenovnog ranga što u konačnici donosi i dostupne cijene artikala na tržištu. Postoje i sklopivi stolovi višeg cjenovnog ranga izrađeni od masivnog punog drveta.
  4. Mobilnost. Sklopivi stolovi su jednostavniji za upotrebu i lakše se premještaju po stambenom prostoru od klasičnih tradicionalnih blagovaonskih stolova.

U ponudi webshopa Svijetnamještaja.hr možete pronaći sklopive stolove od različitih materijala: iverice, medijapana, masivnog drveta ili stakla u kombinaciji s drvetom. Svi modeli se odlično nadopunjuju s drugim elementima u vašem blagovaonskom prostoru.

Klasični blagovaonski stolovi

Blagovaonski stol nije samo mjesto za doručak, ručak i večeru s obitelji, blagovaonski stol je prijekopotreban i osnovni komad namještaja u svakom kuhinjskom ili blagovaonskom prostoru, ali isto tako može biti i pokazatelj dobrog ukusa vlasnika. Cijena blagovaonskog stola se razlikuje ovisno o materijalu izrade.

Prednosti klasičnih stolova:

  1. Status i privlačan dizajn. Klasičan blagovaonski stol je jedinstvenog i privlačnijeg dizajna od sklopivog stola zato što proizvođači tijekom izrade klasičnih modela ne moraju razmišljati o tome kako integrirati stol u sklopivi mehanizam.
  2. Dimenzije. Klasičan blagovaonski stol osigurava dovoljno mjesta za cijelu obitelj i pokojeg gosta za stolom pa je upravo veličina stola i broj ukućana koji mogu istovremeno sjediti za stolom najveća prednost klasičnog modela.
  3. Materijal izrade. Klasičan blagovaonski stol ne premještamo često i stoga se izrađuje od težih i masivnijih materijala kao što su prirodno drvo i medijapan.

Jeste li znali?

Klasični blagovaonski stolovi ne služe samo za obroke i provođenje vremena s obitelji i prijateljima već se koriste i za svakodnevna politička i diplomatska pitanja. Uspješno pregovaranje je u prošlosti ovisilo i o stolu na kojem su se donosile važne odluke, a slično vrijedi i u današnje doba.

Kupovina stola za vaš dom je svakako važna odluka. Iako se možda ne radi o globalno važnoj činjenici za vas je svakako važno kakav ćete stol odabrati za vaš blagovaonski prostor i time direktno utjecati na kvalitetno provođenje vremena uz obrok za stolom s obitelji i prijateljima.

Ako ste se odlučili za klasičan blagovaonski ili možda sklopivi stol u ponudi našeg webshopa pogledajte raznoliku ponudu i olakšajte pretraživanje klikom na polje ''Filtriraj''. Za sva pitanja ili dvojbe se uvijek možete obratiti našim prodajnim savjetnicima koji će vam rado pomoći.


Imaš pitanje?

MIŠLJENJA STRANAKA

Dvosjed Neva 2

   Jasna - 2021-11-25

Jako zadovoljni kupovinom! Kauč izgleda solidnije od većine sličnih na našem tržištu. Promptan odgovor na upite, dostava u dogovorenom roku. Puno hvala ljubaznom osoblju i na stručnim savjetima pri odabiru tkanine.

+ potpuno odgovara slikama i opisu, čvrst okvir, tvrđa spužva, udoban za sjedenje, lako se pretvara u ležaj

- jastuci su udobni, ali su nešto manji od naslona za leđa

3D PCV panel Svijetli kamen

   Josip - 2021-11-22

Koliko panela ima za taj novac?

Boxspring krevet Jasmina 180x200

   Marina Pap - 2021-10-27

Krevet je odličan,za kraljeve,sve preporuke?

+ Lijep,lagan,jednostavna montaža

Krevet Michigan 90x200 cm sonoma hrast

   Marija - 2021-10-10

Prezadovoljna sam kupovinom.

Kutna garnitura Menor

   Nikolina Juretic - 2021-04-30

Garnitura je stigla (u Zagreb) 3 tjedna prije predvidenog datuma dostave. Materijal, boja, dimenzije, sve potpuno odgovara opisu i slikama na stranici. Kad smo narucili namjestaj (narucili smo i blagovaonski stol osim garniture), sutradan smo primili poziv osoblja kojima smo potvrdili narudzbu i sve specifikacije proizvoda. Takoder su nas zvali 2 dana prije dostave da se najave i provjere hocemo biti doma. Prezadovoljni smo i namjestajem i uslugom! Najtoplije preporuke.

Stol na razvlačenje Nika 140 cm

   Nikolina Juretic - 2021-04-30

Odlican stol, nemamo rijeci. Prezadovoljni smo i proizvodom i uslugom, najtoplije preporuke!

Krevet na kat Roomy 90x200 cm

   Željko - 2021-04-29

Jako lijep i velik te komforan krevet na kat

+ Velik i lijep krevet

- Zahtjevna montaža

Nadmadrac Aero Memory

   Ana - 2021-04-27

Na prvu mi se činilo da je nadmadrac pretvrd kad legneš, ali nije, odličan je, super spavam, ne bole me više zglobovi, astma se smirila jer sam alergična na prašinu i grinje. Naručila sam jedan nadmadrac za psa, dala ga prepoloviti i sad i pas više ne dolazi na krevet.

+ Niti pretvrd niti premekan nadmadrac, ima memorijsku pjenu zbog koje se odlično prilagođava težini tijela, navlaka je od kvalitetnog materijala i definitivno štiti od grinja.

GOR