Za bolje korisničko iskustvo i analizu posjeta stranice koristimo kolačiće. Za više informacija pritisnite ovdje.
IZABERITE DRŽAVU:

Kako odabrati namještaj za dječju sobu?

Svaki roditelj se je najmanje jednom, od dolaska prinove, susreo s problemom organizacije dječjeg prostora u svom domu. Brojni proizvođači dječjeg namještaja nude odlična gotova rješenja setova soba u različitim stilovima i dimenzijama, no kada u stambenom prostoru nije moguće odvojiti sobu samo za djete, moramo pametno odabrati mjesto gdje ćemo postaviti krevet, radni stol ili organizirati kutak za igru. Naposljetku to je prostor u kojem će dijete boraviti većinu vremena.

Tijekom odabira dječjeg namještaja obratite pažnju na iduće faktore:

  • Dimenzije

Dječji namještaj mora biti primjeren starosti djeteta pa tako za mališana od 3 godine nije prikladan krevet ili stolica za tinejdžera.

  • Minimalizam

Odaberite stil dječje sobe koja se temelji na minimalizmu: manje elemenata namještaja u koji možete sigurno pospremiti i odlagati sve predmete i igračke koje vaše dijete treba za zdrav razvoj.

  • Briga o okolišu.

Važno je da je sav namještaj koji se nalazi u dječjoj sobi izrađen u skladu sa standardima, te iz ekoloških materijala. Vodite računa o materijalima koji se koriste u proizvodnji namještaja pogotovo ako ste roditelj male djece koja često u usta stavljaju različite predmete. Najbolji i najsigurniji namještaj je izrađen od prirodnih materijala.

  • Sigurnost

Sigurnost je tijekom kupovine namještaja za dječju sobu odlučujući faktor pa tako ne zaboravite da kreveti za predškolsku djecu moraju uvijek imati zaštitnu ogradicu, a stolovi, stolice i ormari ne smiju sadržavati oštre i grube rubove koji mogu ozlijediti vaše dijete.

  • Udobnost

Namještaj za djecu mora biti udoban i ugodan.

  • Harmonija

Odabir namještaja je individualan, ovisno o stilu, budžetu i mogućnostima samog prostora. Svijetle i bogate boje, namještaj koji je po mjeri djeteta, poseban prostor samo za igračke i omiljene predmete vašeg djeteta ili maštovit radni stol čine cjelinu sobe koju će vaše dijete jako voljeti.

Odabir kreveta

Predškolski krevet

Ako kupujete krevet za mališana do 3 godine razmislite o tome kakav krevet je primjeren za tu starosnu dob jer npr. jednostruki krevet u ovakvom slučaju može biti pogrešan odabir zbog dimenzija. Vaš mališan, koji još uvijek treba zagrljaj svojih roditelja i osjećaj sigurnosti tijekom spavanja, se neće ugodno osjećati u prevelikom krevetu. Zato je za dijete do treće godine najbolji odabir dječji krevetić s ogradicom. Za dijete od 3-6 godina odaberite stilizirani krevet s dječjim motivom ili krevet koji se razvlači ako je vaš stambeni prostor manje kvadrature. Ne zaboravite da jednostruki krevet nudi zdraviju površinu za spavanje od ostalih verzija kreveta na razvlačenja poput fotelja ili dvosjeda.

Krevet za školarce

Za vašeg školarca odaberite jednostruki krevet s madracom srednje tvrdoće, a ako ste u mogućnosti ispunite želju vašem djetetu i odaberite krevet koji mu se sviđa. Namještaj u određenom stilu i s motivom omiljenog lika iz dječjeg crtića će razveseliti svako dijete ovog uzrasta. Ako imate dvoje djece i odlučili ste se za kupovinu kreveta na kat dajte prednost krevetima na kat s visokim stranicama na gornjem katu i udobnim čvrstim ljestvama.

Odabir stola i stolice

Radni stol i stolica moraju biti odabrani u skladu s dječjim uzrastom. Odlično rješenje su podesiv radni stol i stolice s funkcijom podešavanja, a svakako obratite pažnju i na radnu površinu stola koja mora osigurati dovoljno mjesta za knjige, bilježnice i druge školske potrepštine.

Tijekom kupovine dječjeg stola i stolica uvažite iduće razmjere:

  • dječja visina od 110 do 119 cm – stol/stolica: 52/32 cm;
  • dječja visina od 120 do 129 cm – stol/stolica: 57/35 cm;
  • dječja visina od 130 do 139 cm – stol/stolica: 62/38 cm.

Prostor za igru

Prostor za igru u dječjoj sobi je mjesto gdje se dijete igra i provodi vrijeme sa svojim omiljenim igračkama, osigurajte djetetu dostupne police ili kutije s poklopcem u koje će na kraju igre moći sam pospremiti svoje igračke, lego kocke i druge manje predmete.

Setovi dječjih soba

Na našoj internet stranici možete pronaći različita rješenja za opremanje dječjih soba. Prednost modularnih sustava dječjih soba leži u tome da sami možete odabrati upravo one elemente namještaja koji su potrebni vašem djetetu i uz koje će se vaše dijete osjećati sigurno i zadovoljno. Odaberite elemente namještaja u skladu s dimenzijama vašeg prostora u istom stilu i opremite sobu kao jednu stilsku cjelinu.

Drugačije rečeno: izbjegnite nepotrebne komade namještaje koje nećete koristiti, uštedite vrijeme, novac i prostor. Ako ste neodlučni i imate dvojbe oko odabira namještaja, svakako se obratite našim stručnim prodajnim savjetnicima koji će vam rado pomoći.

Želimo vam ugodnu kupovinu u webshopu Svijetnamještaja.hr!


Imaš pitanje?

MIŠLJENJA STRANK

Stolica Paesana natur

   Gal - 2021-01-18

Lijepe stolice

Uredska stolica Nety crna

   DUŠKO - 2021-01-13

Za te novce jako zadovoljan

Trosjed Saša

   vasilij - 2021-01-13

Trosjed je stigao u dogovorenom terminu :)

+ Trosjed udoban i cijena nam je bila super:)

Uredska stolica Cheer zelena

   Aleš - 2021-01-11

Dobra stolica

Stol na razvlačenje Nika 140 cm

   Tatjana - 2021-01-09

Jako zadovoljni sa stolicama Jožef i stolom Nika. Od pristupa vaših zaposlenih pa do dostave je sve za čistu peticu. Hvala!

Madrac Magnat 3D - 140x200 cm

   Teja - 2021-01-06

Super

Blagovaonski stol Garian II 200x100 cm

   Boris - 2021-01-06

Vrhunski stol!!! Top

Dječji krevet Classic - 80x160 cm - bijela+graphite

   Vesna - 2021-01-05

Jako zadovoljni s krevetom, ažurnost djelatnika i dostava u navedenom roku.

+ Kvalitetan krevet

GOR