Za bolje korisničko iskustvo i analizu posjeta stranice koristimo kolačiće. Za više informacija pritisnite ovdje.
IZABERITE DRŽAVU:

Koje su razlike između Bonell i džepićastih opruga?

U svijetu madraca su madraci s Bonell i džepičastom jezgrom vrlo čest odabir kupaca koji ima dugu tradiciju i ubraja se u poznata, provjerena, financijski pristupačna rješenja kada govorimo o madracima. A gdje se skrivaju razlike?

Madraci s Bonell oprugama

Glavna prednost Bonell opruga proizlazi iz toga da je na sredini manji promjer kao na krajevima madraca, a opruge su povezane s okruglim spiralama. Usprkos dugoj povijesti i brojnim inovacijama u svijetu madraca, Bonell opruge ostaju omiljen izbor kupaca. U prednosti se ubrajaju odličan omjer cijene i kvalitete, izdržljivost i prozračnost madraca. Važan faktor je i to da se madrac s Bonell jezgrom relativno jednostavno prenosi i tijekom dostave ne lomi.

Važne prednosti i nedostaci

Bonnell opruge spadaju u klasično, tradicionalno rješenje s provjerenim sustavom kupovine i povoljnom cijenom koja će uvjeriti veliku većinu kupaca u njihov izbor. Madraci s Bonell jezgrom su poznati po dugom životnom vijeku i udobnoj potpori za kralježnicu. Nakon dužeg korištenja madraca s Bonell jezgrom na određenim mjestima dolazi do popuštanja, tako da se potpora kralježnici smanji i madrac nije više kao na početku korištenja. Još jedan nedostatak je i transport madraca koji je usporedbi s madracom od pjene puno teži i kompliciraniji.

Madraci s džepićastim oprugama

Džepićaste opruge (pocket spring) osiguravaju vašem tijelu potporu tijekom sna, a ujedno pružaju udobnost i kvalitetan neisprekidan san. Za razliku od tradicionalnih rješenja, džepne opruge su neovisne i omogućavaju još bolju prilagodbu tijelu te oslobađanje od pritisaka. Džepićasta jezgra je zaslužna za miran san, djeluje po principu ugibanja samo onih opruga na koje tijelo vrši pritisak, pa tako nećete osjetiti okretanje partnera i konstantno se buditi. Džepićaste opruge se mogu prilagoditi svakom obliku tijela pa će savršeno poduprijeti i osobe s većom tjelesnom težinom.

Prednosti i nedostaci

Džepićaste opruge nude različitu čvrstoću pa tijekom kupovine možete birati od mekšeg do tvrđeg madraca, odlična su potpora za sve koji pate od bolova u leđima. Ovi madraci su često prekriveni finim i kvalitetnim tkaninama što im daje osjećaj luksuza, izdržljivi su, čvrsti, dugotrajni i financijski isplativi.

Razlike u praksi

Najjednostavniji prikaz razlike između Bonell i džepićastih opruga je trik s čašom. Ako na madrac s bonell jezgrom postavimo času na sredinu i na madrac pritisnemo uz rub, čaša će se pomaknuti jer su opruge međusobno povezane. Na madracu s džepićastom jezgrom će čaša u sredini mirovati jer su opruge neovisne i nisu međusobno povezane.

Online trgovina Svijetnamještaja.hr vam nudi širok spektar povoljnih i kvalitetnih madraca s Bonell i džepićastom jezgrom. Ako niste sigurni u svoj izbor i dvoumite se oko odabira, svakako se obratite našim stručnim prodajnim savjetnicima koji će vam rado pomoći. Zajedno do zdravog i kvalitetnog spavanja!


Imaš pitanje?

MIŠLJENJA STRANAKA

Dvosjed Neva 2

   Jasna - 2021-11-25

Jako zadovoljni kupovinom! Kauč izgleda solidnije od većine sličnih na našem tržištu. Promptan odgovor na upite, dostava u dogovorenom roku. Puno hvala ljubaznom osoblju i na stručnim savjetima pri odabiru tkanine.

+ potpuno odgovara slikama i opisu, čvrst okvir, tvrđa spužva, udoban za sjedenje, lako se pretvara u ležaj

- jastuci su udobni, ali su nešto manji od naslona za leđa

3D PCV panel Svijetli kamen

   Josip - 2021-11-22

Koliko panela ima za taj novac?

Boxspring krevet Jasmina 180x200

   Marina Pap - 2021-10-27

Krevet je odličan,za kraljeve,sve preporuke?

+ Lijep,lagan,jednostavna montaža

Krevet Michigan 90x200 cm sonoma hrast

   Marija - 2021-10-10

Prezadovoljna sam kupovinom.

Kutna garnitura Menor

   Nikolina Juretic - 2021-04-30

Garnitura je stigla (u Zagreb) 3 tjedna prije predvidenog datuma dostave. Materijal, boja, dimenzije, sve potpuno odgovara opisu i slikama na stranici. Kad smo narucili namjestaj (narucili smo i blagovaonski stol osim garniture), sutradan smo primili poziv osoblja kojima smo potvrdili narudzbu i sve specifikacije proizvoda. Takoder su nas zvali 2 dana prije dostave da se najave i provjere hocemo biti doma. Prezadovoljni smo i namjestajem i uslugom! Najtoplije preporuke.

Stol na razvlačenje Nika 140 cm

   Nikolina Juretic - 2021-04-30

Odlican stol, nemamo rijeci. Prezadovoljni smo i proizvodom i uslugom, najtoplije preporuke!

Krevet na kat Roomy 90x200 cm

   Željko - 2021-04-29

Jako lijep i velik te komforan krevet na kat

+ Velik i lijep krevet

- Zahtjevna montaža

Nadmadrac Aero Memory

   Ana - 2021-04-27

Na prvu mi se činilo da je nadmadrac pretvrd kad legneš, ali nije, odličan je, super spavam, ne bole me više zglobovi, astma se smirila jer sam alergična na prašinu i grinje. Naručila sam jedan nadmadrac za psa, dala ga prepoloviti i sad i pas više ne dolazi na krevet.

+ Niti pretvrd niti premekan nadmadrac, ima memorijsku pjenu zbog koje se odlično prilagođava težini tijela, navlaka je od kvalitetnog materijala i definitivno štiti od grinja.

GOR