Suvremeni keramički roštilj na ugljen, koji ne kombinira samo izvrsne parametre pečenja, već i estetiku i funkcionalnost. Zbog elegantnog izgleda i čvrste konstrukcije bit će neodvojiv element terase. Roštilj ima glavni dio s impresivnim promjerom od 40 cm, što osigurava dovoljno prostora za pripremu ukusnih jela. Rešetka za kuhanje s promjerom od 32,5 cm osigurava precizno i ravnomjerno pečenje bez obzira na vrstu hrane. Odlično provodi toplinu, što znači ravnomjerno pečenje hrane. Dimnjak je izrađen od materijala Mulite i otporan je na temperature do 1000 stupnjeva, što osigurava izdržljivost i sigurnost tijekom korištenja.
- Funkcionalna rješenja korištena u uređaju.
- Bambusne ručke: materijal je ekološki prihvatljiv i istovremeno jednostavan za držanje.
- Dvoslojna podesiva vrata od nehrđajućeg čelika: omogućuju prikupljanje pepela i cirkulaciju zraka.
- Izdržljiv sustav šarki: Robustan sustav šarki sprječava zatvaranje poklopca.
- Otvor od lijevanog željeza na vrhu: omogućuje lakšu kontrolu protoka zraka i time unutarnje temperature.
- Termometar u poklopcu: olakšava pripremu optimalno kuhanih jela.
- Praktični roštilj na ugljen s uporabnim poklopcem.
- Suvremeni keramički roštilj na ugljen izvrsna je kombinacija stila, funkcionalnosti i izdržljivosti. Dizajniran s ljubavlju prema roštiljanju, ovaj praktični roštilj s poklopcem ispuniti će očekivanja i najzahtjevnijih korisnika te osigurati nezaboravne trenutke okusa i arome tijekom okupljanja na otvorenom.
Pečenje na roštilju, polagano pečenje, dimljenje i prženje
Dimljenje (110-135 °C)
Tradicionalna metoda dodavanja drvenih sječaka u ugljen prilikom kuhanja mesa. Jela ovdje dobivaju izvrstan okus.
Prženje (260-370 °C)
Tehnika koja se koristi za pečenje svih strana određenog proizvoda na roštilju.
Pečenje na roštilju (160-180 °C)
Omogućuje brzu pripremu mesa i povrća - izravno na roštilju ili u posebnoj tiganju.
Polagano pečenje (160-180 °C)
Najčešće se koristi za pečenje kruha, obično traje više sati, ponekad čak i cijelu noć.
Osnovni podaci
- Promjer tijela: 40 cm
- Promjer rešetke: 32,5 cm
- Dimenzija u sastavljenom stanju: 102 x 63,3 x 98,5 cm
- Radna visina: 29 cm
- Gornji ventil: lijevano željezo
- Trak/spring/osnova: nehrđajući čelik
- Rešetka za kuhanje: nehrđajući čelik
- Gorište: mulit (otpornost na temperaturu do 1000 stupnjeva)
- Kupola roštilja/osnova roštilja: mulit (otporan na 1000 stupnjeva)